27.9.15

Για τη Δημιουργικότητα ...

 


David Kelley:
«Πώς να αναπτύξετε τη δημιουργική σας αυτοπεποίθηση»


Είναι το σχολείο ή ο χώρος εργασίας σας χωρισμένος ανάμεσα σε «δημιουργικά» και πρακτικά άτομα; Οπωσδήποτε όμως, ο Ντέιβιντ Κέλι υποστηρίζει ότι η δημιουργικότητα δεν αποτελεί ειδικότητα ορισμένων μόνο ατόμων. Μέσα από ιστορίες από τη θρυλική του καριέρα στον τομέα του σχεδίου και την προσωπική του ζωή, προτείνει τρόπους ώστε να αναπτύξετε τη δημιουργική σας αυτοπεποίθηση... (Από τη συνεδρία στο Στούντιο Σχεδίου στο TED 2012, υπό την επιμέλεια των Τσι Πέρλμαν και Ντέιβιντ Ρόκγουελ)
 


Tim Brown:
«Δημιουργικότητα και παιχνίδι»


Στο συνέδριο Σοβαρό Παιχνίδι του 2008, ο σχεδιαστής Τίμ Μπράουν μιλά για την ισχυρή σχέση ανάμεσα στην δημιουργική σκέψη και στο παιχνίδι — με πολλά παραδείγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι (και ένα που ίσως δεν θα έπρεπε).
 


Elizabeth Gilbert:
«Η φευγαλέα δημιουργική ιδιοφυΐα σας»


Η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ στοχάζεται τις ανέφικτες προσδοκίες που έχουμε για τους καλλιτέχνες και τις ευφυΐες — και εξομολογείται τη ριζοσπαστική της ιδέα ότι, αντί να θεωρούμε κάποια σπάνια πρόσωπα ευφυΐες, όλοι διαθέτουμε την ευφυΐα μας, ο καθένας το δικό του τζίνι. Είναι μια διασκεδαστική, προσωπική και εκπληκτικά συγκινητική ομιλία. 


Elizabeth Gilbert:
«Η επιτυχία, η αποτυχία και η θέληση να συνεχίσεις να δημιουργείς»


Η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ ήταν κάποτε μια σερβιτόρα που δεν είχε εκδώσει βιβλίο, απελπισμένη από τις απορριπτικές επιστολές. Παρ' όλα αυτά, στον απόηχο της επιτυχίας του «Eat, Pray, Love», βρήκε πως ταυτιζόταν πολύ με τον παλιό εαυτό της. Με οξυδέρκεια, η Γκίλμπερτ συλλογίζεται πάνω στο γιατί η επιτυχία μπορεί να είναι εξίσου αποπροσανατολιστική με την αποτυχία και προσφέρει έναν απλό, αν και δύσκολο τρόπο για να συνεχίζει κανείς, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. 


Από την αρχαία ελληνική Μυθολογία και την Παλαιά Διαθήκη για τη Δημιουργικότητα ...
 


O Ben Dunlap μιλάει για μια ζωή γεμάτη πάθος


Ο Ben Dunlap, πρόεδρος του κολλεγίου Wofford, διηγείται την ιστορία του Sandor Teszler, ενός Ούγγρου που επέζησε του Ολοκαυτώματος και που τον δίδαξε τι είναι να ζεις με πάθος και να μαθαίνεις σ' όλη σου τη ζωή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δισλεξία